Vår historia och verksamhet

Stabbe Frukt och Grönt är ett familjeföretag, som drivs av sina egna familjemedlemmar och anställda.

Första Frukt och Grönsaksverksamheten grundade vi redan 1997 i Stenungssund, Beko Frukt och Grönt. Med ett decennium av erfarenheter flyttade vår verksamhet till Stabbetorget. Vår framgångsrecept är följande verksamhetslinje.

Nyttiga varor

Vår verksamhet bygger på att tillhandahålla livsnödvändiga varor. Frukt och grönsaker ger oss energin vår kropp behöver och fibrer som är viktiga för att magen skall fungera. C-vitamin kommer naturligen bara från växtriket men också många andra nyttiga vitaminer får vi från våra frukter och grönsaker. Frukt och grönsaker ger en glädjande omväxling i smak och utseende.

För att komplettera vårt utbud har vi över 100 sorter av te, vårt te sortiment täcker världens all teodling. Te är bra för hälsan eftersom att teplantans blad är fulla av antioxidanter som skyddar kroppens celler mot fria radikaler. De gröna teerna innehåller dock lite mer nyttiga ämnen. Enligt "European Journal of Clinical Nutrition" (2006) kunde forskarna konstatera att tre koppar svart te per dag, eller mer, minskar risken att drabbas av hjärtinfarkt. En annan positiv effekt är att tein (koffein) tycks kunna förbättra den mentala förmågan eftersom att det är uppiggande.

Förmånliga priser & Personlig service

Vi erbjuder Er förmånliga priser och personlig service i vår butik. Du kan ringa till vår butik och beställa varor som du hämtar dagen efter. Är det en sällsynt frukt, grönsak eller bär så hittar vi det åt dig. Vi har även förmånliga priser på Fruktkorgar och vi kör gärna ut Er Fruktkorg.

Miljömedveten

Vi är medvetna om miljöproblemen vår värld brottas med och försöker därför minimera transportsvägen genom att köpa svenska inhemska varor. Principen är att förkorta transportkedjan så gott det går. Potatisen, vårt baslivsmedel, kommer från lokala odlare, likaså våra färska ägg som kommer direkt från landet där hönsen springer fritt. Gurka, tomat, äpplen, alla våra bär är inhemska varor. När vädersäsongen inte tillåter inhemska varor, importerar vi från närmaste, varmare, länder.

Hos oss hittar ni ekologiskt och KRAV, Svenskt Sigill märkta varor som är producerade med känsla, omsorg och ansvar för djur och natur.

Välkommen till Stabbe frukt och grönt!